KokkerEllis, kookblog van Ellis van der Weijden

Lasagne met asperges en zalm

1. mei, 2018
Door het koude voorjaar waren de asperges tot voor kort peperduur, maar
een beetje zon doet wonderen: de asperges schieten ineens de grond uit en zijn nu flink in prijs gedaald. Een goede reden om deze lasagne met asperges en zalm te maken.

Glaasje limoncello erbij?

11. apr, 2018
En wéér heb ik een nieuwe bakvorm in mijn toch al goedgevulde keukenkast: een blik voor zes eenpersoonstaartjes met zo'n mooi gekarteld randje. Heel handig om bijvoorbeeld deze citroentaartjes mee te maken.

Uit het oosten

29. jan, 2018
Deze Thaise kippensoep maakten we dit jaar als voorgerecht bij ons Indonesische kerstdiner. Tja, waarom niet, kwamen de wijzen ook niet uit het oosten? Maar de pittige soep met kokos, koriander en rode peper is uiteraard het hele jaar door lekker.

Winterwonderland

25. dec, 2017
Gisteravond bij ons op de kersttafel: een omelette sibérienne. Een makkelijk dessert om te maken, met een spectaculair effect. Zeker met een ski-poppetje erop!

Makreel op chic

12. dec, 2017
Deze salade is in de zomer lekker als hoofdgerecht, maar kan ook prima als voorgerecht dienen bij een winters (kerst)diner. Tip: dien op in een glaasje, of op een 'amuselepel' van bleekselderij.

Als een Française

22. nov, 2017
Mijn nieuwste aanwinst op kookboekengebied belooft dat ik kan 'koken als een Française'. Ik begon maar eens met deze eenvoudige boerencake met appel.

Vive la francophonie!

13. nov, 2017
Tarte tatin, zeg het hardop en je klinkt als een echte Fransman of Française. Een lekker recept om de dag van de Franse taal te vieren.
Pompoensoep
Onze klusjesman, die bij ons de badkamer en het toilet kwam verbouwen, at zijn boterhammen het allerliefst op in zijn bus, hetzij onderweg naar een...
Pastasalade met tonijn en balsamico
Pas weer eens een paar afleveringen van The Sopranos bekeken. Een geweldige serie, helemaal als je van eten houdt. 'In elke scène wordt gegeten,' las ik eens...
Tagliatelle met kruiden-knoflooksaus en broccoli
De liefde van de man gaat door de maag, maar omgekeerd geldt dat ook. Catherine Keyl kan bij mij niet meer stuk nadat ik eens een interview met haar had gelezen waarin...
Onderstaand recept kreeg J. gemaild door zijn collega Remco La Rivière, die zeer goed de weg weet in de keuken en zelfs als kok heeft gewerkt. Het was een ...
,,Heee, halloooo, wat een verschríkkelijke kou hè? Ben net een weekje naar Ibiza geweest, komt wel even hard aan hoor. Pas op, pas op, pas op, deze lasagnes zijn nog...
‘Ik kán niet koken voor twee personen!’ riep mijn moeder ooit in wanhoop uit, toen ze net getrouwd was. Ze hadden bij haar thuis dan wel geen tien kinderen...
Kookbladen, daar kan ik nou echt nooit genoeg van krijgen. Ze zijn me allemaal even lief: van de dikke dure glossy’s tot de gratis maandelijke blaadjes uit de...
Heeft u ook zo genoten van Heel Holland Bakt? Ik kan er geen genoeg van krijgen en kijk de opgenomen afleveringen nog steeds af en toe terug. Gewoon, lekker bij de koffie...
‘Het hoeft niks te ZIJN, als het maar wat LIJKT!’ De helaas te vroeg overleden cabaretier Bert Klunder brulde dit - in de rol van musicalproducent - tegen Brigitte Kaandorp...
Bij een bezoekje aan mijn ouders zag ik onder in de fruitmand een grote hoeveelheid walnoten liggen. Ze kwamen van de boom bij de boerderij waar mijn vader geboren...
Ooit ging ik samen met een vriendin op fietsvakantie naar Engeland. Dat was een resultaat van een avond lang flink onderhandelen: ik wilde graag interrailen...
Wie wel eens zelf pizza maakt met de kinderen, bijvoorbeeld op een verjaardagsfeestje, kent het verschijnsel: pizza’s overladen met olijven, tonijn, paprika, champignons, salami...
De bibliotheek hield uitverkoop van afgeschreven boeken. Ik kwam er toevallig om boeken terug te brengen - en een boete te betalen uiteraard en viel met mijn neus...
In onze tuin op het noorden groeien blauwe druiven. Ze doen het goed, maar krijgen niet zo veel zonlicht als ze zouden willen. Dat maakt ze een beetje narrig...
Madeleines kent iedereen van de vakantie in Frankrijk. Je kunt ze kopen in de boulangerie, of in van die enorme zakken bij de hypermarché...