KokkerEllis, kookblog van Ellis van der Weijden

Wat te doen met een pompoen

10. okt, 2018
Pompoenen gaan bij mij thuis bijna altijd in de soep, of met wat olijfolie en kruiden in de oven. Deze keer maakte ik er een Amerikaanse klassieker mee: pumpkin pie. De specerijen (kaneel, kardemom en gember) maken het een echte herfsttaart.

Bruschetta met tomaat en basilicum

8. sep, 2018
Deze klassieker doet het altijd goed als hapje of voorgerecht, ook bij kinderen, is mijn ervaring. En de bereiding is supersimpel, helemaal als je een tosti-ijzer (contactgrill) hebt.

Risotto met spinazie, tomaat en garnalen

17. jul, 2018
Je moet er even de tijd voor nemen, maar het roeren in een pan risotto is best rustgevend. Zeker met een glas witte wijn of rosé op het aanrecht! En die fles moet toch open, want er gaat ook een scheut in de pan. De spinazie en de blokjes tomaat maken het echt een zomers gerecht.

Salade van watermeloen, feta en munt

10. jul, 2018
Nu is het moment om deze frisse salade te maken: de watermeloen is op zijn best, het is al wekenlang zomers weer en de barbecue draait overuren.

In de bonen

10. jul, 2018
Een salade die bij ons nooit ontbreekt op tafel bij een barbecue, sinds we hem een keer maakten voor een feestje. Nu eindelijk hebben we er dan ook eens aan gedacht om er een foto van maken. Voilà!

Glaasje limoncello erbij?

11. apr, 2018
En wéér heb ik een nieuwe bakvorm in mijn toch al goedgevulde keukenkast: een blik voor zes eenpersoonstaartjes met zo'n mooi gekarteld randje. Heel handig om bijvoorbeeld deze citroentaartjes mee te maken.

Uit het oosten

29. jan, 2018
Deze Thaise kippensoep maakten we dit jaar als voorgerecht bij ons Indonesische kerstdiner. Tja, waarom niet, kwamen de wijzen ook niet uit het oosten? Maar de pittige soep met kokos, koriander en rode peper is uiteraard het hele jaar door lekker.